ارتباط با ما
- تلفن : 03535233888
- ایمیل : textileyazd.ap@gmail.com
- آدرس:بلوار جمهوری - بلوار استقلال - خیابان طوس-کیلومتر 4
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران: کاهش تعرفه واردات نخ و پارچه، برخلاف سیاستهای حمایتی از تولید داخل است
سیدشجاعالدین امامی رئوف، کارشناس صنعت و دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره اصلاح تعرفههای گمرکی که به تازگی از سوی دولت ابلاغ شده، اظهار داشت: پس از ماهها بررسی در کمیسیون ماده یک، تعرفههای سال ۱۴۰۴ منتشر شد. با این حال، روند کاهشی تعرفهها ادامه یافته است؛ اقدامی که به باور مسئولان ابزاری برای تنظیم بازار محسوب میشود. این در حالی است که بسیاری از کشورها پس از دوران ترامپ، در جهت حمایت از تولید داخلی، سیاست افزایش تعرفهها را در پیش گرفتهاند.
او با ابراز تعجب نسبت به این تصمیم افزود: با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری بر کاهش واردات پارچه، حمایت از تولید داخلی و افزایش سرمایهگذاری در بخش تولید، و همچنین تأکیدات رئیسجمهور و معاون اول وی بر اعمال محدودیتهای وارداتی در صنعت نساجی، کاهش تعرفه واردات نخ و پارچه بسیار جای سوال دارد.
امامی رئوف ادامه داد: با وجود اقدام شجاعانه دولت در واقعیسازی نرخ مبنای محاسبه ارز در گمرک از ۲۸,۵۰۰ تومان به ۶۸,۰۰۰ تومان، کاهش غیرکارشناسی حقوق ورودی شامل سود بازرگانی و تعرفههای گمرکی، عملاً حمایتی از تولید داخلی نمیکند. در حالی که انتظار میرفت دولت با دیدی کارشناسانه و بر پایه زنجیره ارزش صنعت، تعرفهها را منطقی کرده و به سطح معقول قبل از سال ۱۴۰۰ بازگرداند.
او با اشاره به افزایش تعرفه واردات محصولات نساجی از کشورهایی چون چین، بنگلادش، و ویتنام به ایالات متحده، هشدار داد که ممکن است این کشورها با هدایت کالاهای خود به بازار ایران، صنایع نساجی داخلی را در معرض تهدید قرار دهند. او تأکید کرد: نباید اجازه دهیم ایران بازنده جنگ تعرفهای در سطح جهانی باشد.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران همچنین به تجربه تکراری دولت در اصلاح گروهی ردیفهای تعرفهای بدون در نظر گرفتن نوع محصول، حجم تولید و میزان سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: در حالی این اصلاحیه ابلاغ شده که کشورهای همسایه مانند ازبکستان، پاکستان و ترکیه با دقت بسیار و به شکل هوشمندانه، تعرفهها را مدیریت و به روزرسانی میکنند تا از تولید داخلیشان حمایت مؤثری داشته باشند. در مقابل، تغییرات اخیر تعرفهها حتی مورد توافق کارشناسان دولتی نیز نیست و بازنگری فوری آن کاملاً ضروری است.
او در پایان خاطرنشان کرد: این کاهش تعرفهها در شرایطی صورت گرفته که بازار پوشاک کشور تحت سلطه کالاهای قاچاق خارجی قرار دارد. متأسفانه حجم زیادی از منسوجات، نخ، پارچه و کالای خواب از مناطق آزاد، بازارچههای مرزی، پیلهوری و تهلنجی، با ارز یارانهای وارد کشور میشود و عملکرد دستگاههای متولی در کنترل این پدیده، قابل دفاع نیست.